NEW

Rozenthee 20 theezakjes 1 gr Rosa Alba (witte roos)

Artikelnummer: 570214
Vorige Artikel 3 van 5 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 30 stuks

Rozenthee is een aromatische en heerlijke thee, gemaakt van de roos Rosa Alba, groeiend in de Rozenvallei van Bulgarije. Rozenthee is een thee gemaakt van gedroogde rozenblaadjes en knoppen gedrenkt in heet water (Rosa Alba). Het moet niet worden verward met rozenbottelthee (rosehip tea).

De voordelen van het drinken van rozenthee

 • Waarschijnlijkheid van verbetering van de spijsvertering en rustgevende constipatie. In de traditionele geneeskunde worden rozenblaadjes gebruikt om spijsverteringsproblemen te behandelen en werden ze vaak geconsumeerd om maagproblemen te verlichten. Hierdoor kan het drinken van rozenthee een gunstig effect hebben op het spijsverteringsstelsel. Significante laxerende effecten werden waargenomen wanneer ratten gekookte extracten van Rosa damascena kregen. De rozenextracten verhoogden het watergehalte en de frequentie van ontlasting in de ontlasting. Er wordt aangenomen dat ze dit hebben bereikt door de vloeistofbeweging in de darmen te stimuleren.
 • Heeft de potentie om te helpen bij de preventie van kanker. De cytotoxische en antioxiderende eigenschappen van rozenblaadjes zijn uitgebreid bestudeerd). Bovendien werd ontdekt dat ze anti-mutagene eigenschappen hebben.  Rozenthee bevat veel antioxidanten, die helpen bij het opruimen van vrije radicalen die worden geproduceerd tijdens oxidatieve stress. Als dit niet wordt gecontroleerd, kan dit het risico op chronische systemische ziekten, zoals kanker, vergroten. Door het DNA te muteren, kunnen de vrije radicalen die door oxidatieve stress worden geproduceerd, schade aanrichten op cellulair niveau.
 • Kan enorm helpen bij het verlichten van angst en pijn. Het consumeren van rozenthee kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Thee bevat ontstekingsremmende stoffen die hierbij kunnen helpen. Van Rosa damascena is ook bekend dat ze als soort pijnstillende eigenschappen bezit. Bovendien is aangetoond dat rozenaromatherapie de stemming en slaap verbetert. Een onderzoek bij ratten met slaaptekort onthulde bijvoorbeeld dat een extract van roos (Rosa rugosa Thunb) kan worden gebruikt om slaaptekort te behandelen door de werking van specifieke receptoren te remmen. Het kan gunstig zijn bij het verlichten van depressie, verdriet, spanning en pijn.
 • Kan helpen bij de behandeling van diabetes. In dierstudies werd ontdekt dat het drinken van een alcoholextract van Rosa damascena een antidiabetisch effect had. Het kan helpen bij het verlagen van de bloedglucosespiegels. Er wordt aangenomen dat deze rozensoort een krachtige remmer is van het glucosemetaboliserende enzym alfa-glucosidase. Rozenextracten remmen de opname van koolhydraten uit de dunne darm. Ze helpen bij het verlagen van de postprandiale (post-maaltijd) glucosespiegels en bij de behandeling van diabetes. Bovendien is rozenthee rijk aan polyfenolen, die diabetes en cardiovasculaire risico's helpen voorkomen.
 • Mogelijk gunstig voor de menstruele gezondheid. Menstruatiekrampen kunnen voor de meeste vrouwen een groot probleem zijn. Volgens studies ervoer bijna de helft van de vrouwelijke adolescenten een afname in academische prestaties, sportdeelname en sociale interactie met leeftijdsgenoten als gevolg van menstruatiekrampen. Rozenthee en de extracten ervan hebben menstruatiepijn en dysmenorroe in de volksgeneeskunde verlicht. Om dit effect te onderzoeken is een onderzoek uitgevoerd onder 130 meisjes. De testgroep kreeg rozenthee te drinken en gegevens over de interventie werden verzameld na één, drie en zes maanden. De bevindingen van het onderzoek gaven aan dat meisjes die rozenthee consumeerden, minder pijn, angst en spanning ervoeren tijdens de menstruatie. Dranken zoals rozenthee kunnen dus een veilige en eenvoudige manier zijn om dysmenorroe en premenstrueel syndroom te behandelen.
 • Waarschijnlijkheid van antimicrobiële effecten. De antimicrobiële eigenschappen van bepaalde rozencultivars zijn onderzocht. De antimicrobiële effecten van rozenblaadjes zijn het gevolg van flavonoïden, tannines, fenolzuren en carotenoïden. Rozenblaadjes vertoonden een remmende werking tegen verschillende bacteriestammen. Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Micrococcus luteus, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa en Proteus mirabilis behoren tot deze. Bovendien vertraagden ze de groei van sommige gistsoorten. Deze voordelen worden toegeschreven aan de fytochemicaliën die in rozenblaadjes worden aangetroffen. Het fytochemische profiel van rozenthee bevat bijvoorbeeld enkele ontstekingsremmende, antioxiderende en pijnstillende middelen.
 • Kan helpen bij gewichtsverlies. Talrijke studies hebben een verband gelegd tussen verhoogde ontsteking en gewichtstoename. Rozenthee staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en als gevolg daarvan kan de thee gunstig zijn voor gewichtsverlies. Cafeïne wordt aangetroffen in verschillende dranken die dagelijks worden geconsumeerd, waaronder thee en koffie. Deze rozenblaadjesinfusie is cafeïnevrij en bevat geen theemelanges. als een gevolg hiervan kan rozenthee een uitstekende vervanging zijn voor koffie. Rozenthee kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Hoewel onderzoek schaars is, suggereert anekdotisch bewijs dat het dagelijks drinken van vier tot vijf kopjes thee kan helpen bij het afvallen. Dit kan worden bereikt door het proces van door water geïnduceerde thermogenese.
 • Vooruitzicht op haargroei. Rozenblaadjes, met name witte en roze rozen, zijn zeer antioxidant en anti-allergisch. Bovendien ontdekte een onderzoek in Zuid-Korea dat witte rozenblaadjes de oxidatie van lipiden en eiwitten in haarcellen remden. Rozenfytochemicaliën kunnen de talgafscheiding remmen. Te lage talgniveaus kunnen jeuk en vette hoofdhuidproblemen helpen verlichten. Wanneer ze echter worden toegevoegd aan haarproducten zoals shampoos, kunnen rozenextracten (van verschillende soorten) ook helpen bij het verminderen van hoofdhuidontsteking. Rozenblaadjes bevatten ellagitannine en epigallocatechinegallaat, die haaruitval en aandoeningen zoals seborrheic dermatitis kunnen helpen voorkomen. Als gevolg hiervan kan het drinken van rozenthee of het plaatselijk aanbrengen van rozenextracten gunstig zijn bij de behandeling van hoofdhuidontsteking en haaruitval.
 • Bron: www.planthospital.com

Actie: Verfrissend, ontspannend, geschikt voor dagelijks gebruik, zonder caffeïne, met een licht laxerend effect.

Bewaren: in droge opslag tot 20 C en luchtvochtigheid tot max 70 %.

Voedingswaarde per 100 ml:
Energie 0 kcal
Koolhydraten (suikers) 0 gr.
Proteine/eiwitten 0 gr.
Vet 0 gr.

 

Specificatie Omschrijving
Gebruik Theezakje laten trekken gedurende 3 - 6 minuten in een kop warm water.
Inhoud 20 theezakjes
T.H.T. 14-02-2025
EAN 3800231570214
EU keurmerk BG-BIO-05
Ingredienten 100 Oleaginous Rosa Alba buds
Update ingredienten 30-11-2022

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Verkooppunten

Verkooppunten gezocht: 

 • NL: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Winschoten, Enschede, Venlo, Maastricht, Roermond, Heerlen, Sittard.
 • BE: Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel, Namen, Luik.
 • DE: Düsseldorf, Dortmund

Reactie via info@rosesoils.com.

Verkooppunten hebben een selectie assortiment en eigen prijzen.

Markten / mededelingen

Markten: Zie agenda:

- Rozenfestijn 8 t/m 12 juni 2023. 

Mededelingen

- per 01-01-2023 nieuwe algemene voorwaarden 

- per 01-01-2023 verzendtarieven € 6,50 voor pakketten NL/BE en € 4,20 voor brievenbuspakketten NL

- per 05-01-2023 geen lid meer bij St. Webwinkelkeur

Laatste update: 22-01-2023

© 2016 - 2023 rozenolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel