Alba Grups

Het bedrijf Alba Groups is gespecialiseerd in de productie van essentiële oliën, Bulgaarse rozenolie, bloemenwater en natuurlijke cosmetica. Het werd opgericht in 2009, in 2012 implementeerde het bedrijf het project van zijn nieuwe distilleerderij voor de productie van rozenolie. Alba Groups heeft nog twee distilleerderijen, waar andere essentiële oliën worden geproduceerd (kamille, dennen, lavendel, citroenmelisse, jeneverbessenolie).

De rozenstruik reikt tot 2 m hoog en het wortelsysteem reikt tot 5 m diep. Goed gegroeid, de boterroos leeft ongeveer 25 jaar. De boterroos bloeit één keer per jaar gedurende 25 tot 30 dagen en de collectie begint rond half mei. De rozenbloem wordt volledig met de hand geoogst door bekwame rozenplukkers. Het plukken begint 's ochtends vroeg van vijf voor elf, waarna de geoogste bloem naar onze distilleerderij wordt vervoerd, waar de verwerking begint. De aldus geoogste rozen moeten tot 12 uur worden verwerkt om de kwaliteit van de rozenolie te behouden.

De technologie waarmee de rozenolie wordt gextraheerd, wordt stoom-waterdestillatie genoemd. In de grootste distilleerderij bevinden zich 12 roestvrijstalen vaten bedekt met hout voor een betere thermische isolatie. Elk van de ketels verzamelt ongeveer 500 kg. frisse roze kleur en bijgevuld met heet water. De ketel wordt gesloten, stoom komt vrij en na de tiende minuut kookt het mengsel en start het destillatieproces. Het proces duurt ongeveer twee en een half uur, het resultaat is rozenwater met een hoge concentratie rozenolie. Dit concentraat wordt opgevangen in het Florentijnse vat waaruit, bij een gecontroleerde temperatuur van 25 graden, de rozenolie wordt gescheiden van het rozenwater en geëxtraheerd in de voorraadvaten.

 • Shampoo met melissa oil en natuurlijk melissa water 200 ml
  Shampoo met melissa oil en natuurlijk melissa water 200 ml

  Shampoo verrijkt met Citroenmelisse-olie en keratine. De samenstelling bevat ook panthenol, dat glans geeft en een gunstig effect heeft op de hydratatie en gladheid van het haar. De shampoo reinigt, hydrateert, voedt en maakt het…

  € 10,95
 • Body oil met melissa spray 50 ml
  Body oil met melissa spray 50 ml

  Melissa Oil voor directe toepassing op de huid, voor lichaamsmassage, voor het aanbrengen van cosmetische maskers in plaats van lichaamscrème, voor gebruik na het zonnebaden, voor aromatherapie.

  Bewaren: In originele verpakking…

  € 10,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Verkooppunten

Verkooppunten gezocht: 

 • NL: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Winschoten, Enschede, Venlo, Maastricht, Roermond, Heerlen, Sittard.
 • BE: Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel, Namen, Luik.
 • DE: Düsseldorf, Dortmund

Reactie via info@rosesoils.com.

Verkooppunten hebben een selectie assortiment en eigen prijzen.

Markten / mededelingen

Markten: Zie agenda.

Mededelingen: geen

Update: 14-05-2024

© 2016 - 2024 rozenolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel